Vés al contingut
(+376) 829456 - (+376) 696046
 
 
 

Punt Jove de Canillo

Població
Àmbit
Comunal

És un servei del Comú de Canillo on s’ofereix informació relativa als diferents àmbits d’interès dels joves amb l’objectiu d’afavorir la seva autonomia. Des d’aquest espai també es potencia la participació dels joves oferint activitats de caire lúdic, educatiu i esportiu durant el temps de lleure.
 

Preus públics:

Curs escolar: 56,30 euros, en concepte de matrícula, per aquells infants que gaudeixen cada dia del servei del Punt Jove. Es realitzarà un descompte d’un 30% en el segon i d’un 50% en el tercer germà inscrit al Punt Jove.

Període de vacances: 11,10 euros per setmana pel que fa a les vacances escolars i estiu per joves matriculats al Punt Jove.

Per joves que no estiguin matriculats: 22,70 euros per setmana pel que fa a les vacances escolars i estiu.

Àpats vacances escolars: 3,40 euros/àpat

 

Horaris:

Curs Escolar.

Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 h a 13 h i de 16 h a 20.30 h

Dimecres de 14 h a 20.30 h

Vacances Escolars:

Dilluns a dijous de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h activitats dirigides, el servei roman obert fins a les 20 h

Divendres de 10 h a 13 h i de 15 h a 18.30 h.

Edat mínima
11
Edat màxima
30
Punt

ACTIVITATS ESTIU 2024

L’estiu al Punt Jove de Canillo ve amb un programa complert d’activitats a l’aire lliure, tallers de manualitats, excursions, tornejos de diferents esports, vies ferrades, hípica, piscina… una oferta inesgotable de diversió en un ambient sa i de companyerisme.

Espai físic

L’espai del qual disposen els joves està dividit en tres ambients, un espai on hi ha taules i material fungible, jocs de taula, informació de diferents àmbits...

Un altre espai més lúdic, on hi ha un ping-pong, futbolí, dards, play... i una petita zona amb sofàs.

El darrer espai, és una sala d’ordinadors i taules per a poder fer recerca i deures en un espai tranquil.

Activitats setmanals

Cada trimestre els joves usuaris de les instal·lacions tenen accés a un ventall d’activitats suggerides pels joves: com creació de còmics, torneigs esportius, tallers manuals... Aquestes activitats es duen a terme dies puntuals de la setmana, a part en el dia a dia els joves poden assistir per fer deures, consultes als ordinadors, ping-pong, futbolí, ser atesos pels tècnics de joventut a nivell de neguits, dubtes, inquietuds...

Xerrades

Per demanda dels mateixos joves, degut a les seves inquietuds i interessos, regularment organitzem diferents xerrades i/o dinàmiques: ús de les xarxes socials, les drogues, l’impacte psicosocial dels videojocs...

Amb l’empresa Be Forest, en el 2023, s’han realitzat diferents dinàmiques en un entorn natural tant  amb les famílies com amb el jovent per aprendre a gestionar i controlar les emocions i els estats anímics.

Cuina

Des del Punt Jove aprofitem “El Taller de Cuina” com fil conductor per a treballar diferents aspectes i tradicions, com la realització dels típics panellets, els creps per la Candelera, la coca de llardons, l’escudella....... També organitzem  berenars saludables, tallers de cuina fàcils pels joves majors de 16 anys que marxen a estudiar a fora, així com berenars temàtics per Halloween...

Accions amb el Medi ambient

 1. A nivell de joventut realitzem el clean up day, que és la Campanya Europea de prevenció de residus.
   
 2. El projecte meteorològic es va iniciar a l’agost del 2016 conjuntament amb el Ministeri de Medi Ambient.
  En un primer moment, es va realitzar un taller on els joves van poder experimentar i treballar els canvis climàtics.
  Posteriorment, a finals del 2018, es va instal·lar la primera estació meteorològica urbana del país on els joves són els encarregats de comprovar i observar cada dia els canvis climàtics.
   
 3. A nivell de parròquia per part de tot el Departament d’Infància, Joventut i Esports col·laborem realitzant accions a la setmana Europea de prevenció de residus.
   
 4. Durant l’estiu, un cop per setmana, fem activitats dirigides en entorns naturals, aprofitem per sensibilitzar, recordar les normes de convivència en la muntanya i si veiem deixalles o brutícia les recollim.
   
 5. A nivell nacional portem varis anys que tots els punt joves del País fem la  setmana de Neteja del Medi Ambient, on cada punt jove aprofita un dia de la setmana per fer algun acte medi ambiental en la seva parròquia. Aquestes activitats es realitzen cara al bon temps. Un cop fem la jornada, publiquem a les xarxes socials per a que tots els punt joves del País puguin veure i reflexionar sobre el tema. L’any 2023, amb el diferents punt joves del país, es va canviar el format i pel matí vam fer recollida cada punt jove pels entorns de la seva parròquia i al migdia ens vam reunir amb la resta de departaments de joventut, per fer un dinar de germanor i jocs de convivència.

Vacances escolars

Durant les vacances escolars l’horari del servei és més ampli i aprofitem per oferir un ventall més ampli d’activitats, tant culturals, tallers manuals, sortides de convivència amb pernoctació, esportives i lúdiques.

 

Podem destacar algunes com:

- Circuit de tirolines

- BTT

- Hípica

- Visites a museus

- Cinema

- Naturland

- Vall Nord

- Forn Natura

- 360 Extrem

- Vies ferrades

 

Diferents sortides de convivència, amb l’objectiu de que els joves aprenguin a conviure en comunitat i treballar en grup:

- Sortida a  Sant Joan  de l’Erm

- Borda de Meritxell

- Refugis de muntanya

- Cambrils

- Cortals de Sispony

Cursos amb Creu Roja

Ja que Canillo és una parròquia Cardioprotegida, des del Comú s’ofereix la formació i reciclatge del Curs RCP-DSA adreçat als residents de la parròquia. Des del punt jove es fa èmfasi al jovent motivant-los i ajudant-los en les inscripcions i formació.

Taller de teatre

A partir de l’any 2021, es va pensar en crear un taller de teatre. Es va oferir als joves si volien ser partícips. La resposta va ser molt positiva reunint uns 20 joves.

Aquest projecte ha tingut continuïtat fins a la data d’avui i són els mateixos joves qui decideixen el títol de l’obra, relaten el seu argument i diàleg, escenari, vestimenta... i ho porten a l’escena d’una manera positiva i participativa el dia assenyalat.

A través del teatre treballem temes diversos, com poden ser: el pas del temps, la comparació entre les antigues i noves eines de comunicació, drogues, assetjament escolar, discriminació...

Fallaires de Sant Joan

A partir de l’any 2021, per part del jovent de Canillo i des del Punt Jove, es van  recuperar els fallaires de Canillo. Amb la participació de 20 joves vam fer un taller de creació de falles de llum i foc, i per la revetlla de Sant Joan, les vam fer rodar aprofitant la nova cançó feta per l’ONCA a la parròquia.

L’any 2023, amb la col·laboració i participació de la Gent Gran de Canillo i el mateix jovent, es van confeccionar i dissenyar les capes pels fallaires, així els joves van poder aprendre a dissenyar, cosir... els diferents teixits.

Aquesta tradició l’hem volgut mantenir fins a la data d’avui.

Lletres entre generacions

Aquest projecte es va crear l’any 2023 a nivell de parròquia. És una activitat Inter generacional on joves i gent gran es comuniquen i s’expressen a través de cartes mano escrites. Mantenen una relació pròxima a través dels seus escrits, on s’expliquen experiències i vivències. La finalitat d’aquests escrits és que la gent gran practiqui la lectoescriptura i no es sentin sols i per part dels joves que aprenguin dels consells de la gent gran i que col·laborin amb la comunitat.

Més informació sobre el recurs