(+376) 829456 - (+376) 696046
 

El Rusc, espai d'informació i dinamització de joves

Entitats/Centres
Població
Àmbit
Comunal

El Rusc és l'espai per a joves de 12 a 35 anys d'Andorra la Vella, on s'ofereix un ampli ventall de propostes i activitats. Aquí els joves poden compartir projectes comuns i trobar resposta a les seves inquietuds.  

El nou espai de Joventut s’ha concebut com un rusc per optimitzar al màxim les diferents àrees i donar resposta a la diversitat d’inquietuds de les persones joves. 

El nou espai per a joves d’Andorra la Vella està ubicat a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila i vol ser una àrea d’acollida de totes aquelles entitats i col·lectius juvenils que actuen a la parròquia, un rusc de projectes dirigits als joves que afavoreix la cooperació entre els diferents col·lectius i l'optimització de recursos. Perquè les idees, si són compartides, tenen més probabilitat d'èxit! Promovem la igualtat, el respecte i el rebuig de qualsevol forma de violència, marginació, intolerància i discriminació.

Els principals objectius són incentivar i promoure la plena participació dels joves, ser un punt de referència i oferir els serveis necessaris per donar resposta als reptes i necessitats de les persones joves.

 

Edat mínima
12
Edat màxima
35
Panoràmica del Rusc

De la idea a la acció!

Assemblea del Rusc

L'assemblea del Rusc és l' òrgan consultiu on els joves proposen formes de gestió de l’espai, recursos, activitats i qualsevol aspecte que afecti al Rusc o a qualsevol projecte de Joventut. A més es un espai que pretén reforçar la cultura democràtica i facilitar espais de diàleg per a joves.

 

Servei Online de Mentoria per inspirar

SOMi

SOMi és una plataforma que serveix tant a les famílies com als joves per donar eines per entendre millor les necessitats, el ritme i les emocions dels fills i filles, obrir un canal de comunicació de qualitat a la família, crear o millorar el vincle afectiu i acompanyar, educar i guiar. Oferim un espai virtual amb càpsules fomatives per a famílies i joves: Articles, Vídeos, Exercicis, Instagram LIVE, preguntes i consultes, i puntualment activitats presencials.


Tot amb el mateix contingut però adaptat per famílies i joves!

Consulta Ràpida d'adolescents en crisi

CRAC

El CRAC és un servei comunitari d'atenció a la salut mental adreçat a adolescents, joves i les seves famílies per la detecció, suport i derivació dels casos amb patologia psiquiàtrica. En aquestes cites amb un psicòleg s'ofereix orientació, suport i seguiment als joves amb algun tipus de malestar psicològic. Igualment també s'organitzen activitats de prevenció en forma de tallers o grups d'ajuda mútua.

Dirigides a joves d'entre 12 i 17 anys

Activitats en vacances escolars

Dissenyem i desenvolupem una proposta d'activitats per adolescents variades, independents les unes de les altres per afavorir l'autonomia i respondre a la diversitat d'interessos. Organitzem tallers, sortides culturals, activitats esportives i de lleure educatiu buscant la col·laboració d'entitats, associacions i empreses tant del país com de fora.

vine de 15h a 20h als

Dissabtes Joves

Oferta d'activitats de lleure alternatiu i educatiu per joves en cap de setmana, en alternativa a l'oci de consum o a l'aïllament. Tots els dissabtes de Setembre a Juny de les 15 a les 20h s'obre el rusc i s'organitzen diferents activitats artístiques, esportives, tallers, campionats, jam sessions, etc
 

Col·labora amb el

Voluntariat Jove

A través del Voluntariat Jove donem l'oportunitat als menors de 17 anys, d'introduïr-se al món del voluntariat a través de les primeres experiències en aquest àmbit. Per això el projecte preveu una formació inicial de conceptes i competències per al voluntariat, drets i deures. Posteriorment les joves que han cursat la formació accedeixen a diferents experiències que els hi permeten conèixer d'a prop el voluntariat amb els suport i acompanyament de les educadores
 

#CuinaSensePares

Tallers de cuina per adolescents i joves que pretén dotar als joves de coneixements bàsics a l'hora d'elaborar diferents àpats i promoure la seva autonomia i independència i educant-los en hàbits saludables. La majoria de tallers es desenvolupen a la cuina del Rusc i faciliten també l'intercanvi cultural entre diferents generacions i  cultures que conviuen al nostre entorn.
 

Comença amb nosaltres

Subvencions per a Joves emprenedors

El Comú d’Andorra la Vella dona suport als joves emprenedors a través d’una subvenció per als menors de 35 anys que obrin el seu primer negoci a la parròquia i així fomentar la creació de noves empreses. Puntualment també s'organitzen trobades o activitats de networking.

 

Habitatges per a l'emancipació

Projecte Jovial

Jovial és el projecte d’habitatges de lloguer per a joves destinat a facilitar la seva emancipació. Disposa de 80 habitatges, 8 cedits al ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i 72 destinats als joves de la parròquia. El lloguer dels pisos té una durada de 5 anys. Els preus s’estableixen segons la renda del sol·licitant i els metres quadrats dels habitatges.

La iniciativa es va desenvolupar arran de l’acord entre la Fundació Carles Maestre Pal i el Comú d’Andorra la Vella per a la cessió durant 40 anys del terreny sitaut a la Roureda de Terravella amb l’objectiu de construir pisos per a joves. El comú va crear la societat pública Jovial per a la construcció i gestió dels habitatges.

 

Més informació sobre el recurs

Adreça
Estadi Comunal Joan Samarra Vila

AD500
Andorra la Vella
Telèfon
730 007
Persona de contacte
Eli - Oscar
Horaris
Horaris de setembre a juny
11 h a 13 h i 15 h a 20 h, Dilluns a Divendres
15 h a 20 h, Dissabte
Horaris juliol i agost
11 h a 13 h i 15 h a 19 h, Dilluns a Dijous
11 h a 13 h i 15 h a 17 h, Divendres